Bibliotheek
Erkend museum
Groepen
Kindvriendelijk
Museumpass
Museumshop
Restaurant
Rolstoelgebruiker
Texture

De dakverdieping biedt plaats voor tijdelijke tentoonstellingen of damasten, kant, handwerk en fijne weefsels die de uitzonderlijke textielcollectie rijk is.

Texture, museum van vlas en textiel in Kortrijk…

Het pand was ooit een verzendhuis van 'The Linen Thread Company'. Om het museum te kunnen huisvesten heeft men het bestaande gebouw uitgebreid met een extra dakverdieping. Het gouden dak is een knipoog naar het roemrijke vlasverleden van de Leie. Tot in de jaren zestig was de Leiestreek ‘s werelds grootste productiecentrum van vlas. Het rootproces in de Leie zorgde voor een uitstekende kwaliteit van het vlas, waardoor de waterweg al snel de bijnaam ‘The Golden River' kreeg. Door de opkomst van warmwaterroterijen verdween de aandacht voor de Leie. De stad wil die belangrijke rol nu opnieuw in de kijker zetten door het Vlasmuseum uit te bouwen vlakbij de Leie.

Museumcollecties
Naast een interactieve introductie tot het vlas vind je op de benedenverdieping kinder- en textielateliers. Verder is er ruimte voorzien voor een auditorium, een documentatiecentrum en een museumshop. Op de eerste verdieping komt de vaste museumcollectie. De dakverdieping biedt plaats voor tijdelijke tentoonstellingen of damasten, kant, handwerk en fijne weefsels die de uitzonderlijke textielcollectie rijk is.

Tentoonstellingen