Vlaamse kunst in Wallonië

Op zaterdag 17 juni en zondag 18 juni trekken we op ontdekkingstocht naar enkele hoogtepunten van Vlaamse kunst in Wallonië, in het gezelschap van Frank Huygens, de auteur van ons speciale themanummer. De bus brengt ons eerst naar La Boverie in Luik, waar we onder andere Vlaamse kunstwerken uit de zeventiende eeuw en van de Vlaamse expressionisten kunnen bewonderen. Nadien rijden we door naar het fraaie Kasteel van Modave en de naburige kerk die uitzonderlijk voor onze groep haar deuren opent. Namen is onze volgende halte, waar we de imposante Saint-Loupkerk bezoeken, één van de belangrijkste barokkerken van ons land, ontworpen door Pieter Huyssens. 's Avonds eten we in Brasserie François, een huis van vertrouwen in een indrukwekkend decor. De tweede dag brengen we door in Doornik. In de kathedraal vinden we naast Brusselse wandtapijten ook werken van Quinten Metsys, Cornelis Floris de Vriendt, Lancelot Blondeel, Maerten de Vos, Jacob Jordaens, Peter Paul Rubens, Lucas Franchoys, Michiel van der Voort en Lodewijk Willemsens. Na de lunch sluiten we de dag af in het Musée des Beaux-Arts, waar een keur aan Vlaamse meesters uit de vijftiende tot en met de negentiende eeuw ons opwacht.

Dag 1
• Opstapplaatsen: Gent en/of Brussel (in functie van de inschrijvingen)
• Ontbijt op de bus
• Lunch in Luik (quichebuffet + dessert)
• Diner in de beroemde Brasserie François in Namen (seizoensmenu: aperitief en hapjes, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert, drank inbegrepen)
• Overnachting met ontbijt in Hotel The Royal Snail ****

Dag 2
• Bezoek aan de kathedraal van Doornik
• Lunch (middagmaal met streekgerechten, incl. drank)
• Bezoek aan het Musée des Beaux-Arts
• Terugreis naar Brussel en/of Gent

Prijs per persoon: € 325 (met Museumpass € 319, single: € 410 (met Museumpass € 404). Alles inbegrepen: vervoer per autobus, ontbijt aan boord de eerste dag, alle inkom tot de musea en kerken, inclusief de gidsen (soms Franstalig), lunches (zonder dranken), diner (met dranken), overnachting op basis van kamer met ontbijt.

De inschrijving is definitief na inschrijving hieronder én betaling van het voorschot van € 100 op rekeningnummer IBAN BE67 4480 0073 6187 met vermelding ‘Voorschot Wallonië’, het aantal deelnemers en de naam waaronder de inschrijving gebeurd is. 

voorwaarden

 1. Het aanbod is geldig voor abonnees van OKV.​
 2. Het aantal deelnemers is beperkt tot 40.
 3. ​​Het voorschot dient voor 1 juni op de rekening van OKV te staan. Als bewijs van inschrijving geldt de overschrijving. 
 4. Bij annulatie tot twee weken voor de vertrekdatum 100% terugbetaling, nadien 50%. 
 5. OKV behoudt zich het recht om wijzigingen door te voeren aan het programma in functie van het aantal deelnemers en de situatie ter plekke.
 6. Ten laatste 2 weken voor het bezoek ontvangt u een mail of brief met informatie. 
Aantal personen
Aantal kamers
Aantal Museumpassen
Egypte

Expeditie Egypte

De OKV-Club organiseert op zaterdag 24 juni 2023 vanaf 12 uur geleide bezoeken aan de tentoonstelling Expeditie Egypte in Museum Kunst & Geschiedenis in Brussel. Eén rondleiding wordt gegeven door Elisabeth Van Caelenberge, curator van de tentoonstelling.

Duur van de rondleiding: anderhalf uur.

Prijs per persoon:

 • € 9,50 voor deelnemers met Museumpass of ICOMkaart,
 • € 26,50 voor deelnemers zonder Museumpass of ICOM-kaart.

De inschrijving is definitief na inschrijving hieronder én betaling van het bedrag op rekeningnummer IBAN BE67 4480 0073 6187 met vermelding ‘Egypte’, het aantal deelnemers en de naam waaronder de inschrijving gebeurd is. 

voorwaarden

 1. Het bezoek duurt ongeveer anderhalf uur.
 2. Het aanbod is geldig voor abonnees van OKV.​
 3. ​​De betaling dient voor 9 juni op de rekening van OKV te staan. Als bewijs van inschrijving geldt de overschrijving. Bij annulatie of bij beperking van het aantal inschrijvingen wordt het inschrijvingsgeld teruggestort tot 9 juni. Daarna is de betaling definitief.  
 4. Afwezigheid geeft geen recht op terugbetaling.
 5. Ten laatste een week voor het bezoek ontvangt u een mail of brief met informatie. Inschrijving is definitief na betaling van het inschrijvingsgeld op rekening IBAN BE67 4480 0073 6187, met vermelding van het aantal deelnemers en zolang het maximaal aantal deelnemers niet is bereikt. Gelieve bij de overschrijving te vermelden onder welke naam de inschrijving gebeurd is.
Aantal personen