Bibliotheek
Groepen
Kindvriendelijk
Heemkundig Museum Turkeyenhof

Het heemkundig museum omvat talrijke voorwerpen uit het dagelijks leven en uit de wereld van school en spel. Veel gereedschappen uit het beroepsleven van smid, botenbouwer, schoenmaker, loodgieter, timmerman...  Het rijke boerenleven in Bredene loert er om de hoek. 

Heemkundig museum Turkeyenhof

De heemkring Ter Cuere vzw  bestaat 50 jaar. 

In 1977 verhuist de kring naar het Turkeyenhof (oude polderhoeve) aan de Zegelaan. Het gemeentebestuur; eigenaar van de hoeve, stelde het gevrijwaarde gedeelte ter beschikking van de heemkring. Met de materiële hulp van de gemeente kon Ter Cuere het inrichten als heemhuis en museum. 

De oorspronkelijke hofstede dateert uit de 12de eeuw maar werd vernield tijdens het beleg van Oostende in 1600. Het huidige nog bestaand woonhuis werd opgetrokken in 1737. 

Het Turkeyenhof, in de volksmond gekend als " 't Pauwhof ", gerenoveerd door het gemeentebestuur, bevat naast het archief, een goed gespijsde bibliotheek, ook een schat aan traditionele gereedschappen en gebruiksvoorwerpen. Komt daarbij nog de prachtige collectie Noordzeeschelpen en fossielen uit de verzameling van Camiel en Henriette Geselle-Terryn, tentoongesteld in een door het gemeentebestuur omgebouwd open wagenkot tot expositieruimte.