DING vanop Hooiaard

DING vanop Hooiaard.

In deze tentoonstelling onthult het tijdelijke ontwerpteam ‘TRANS architectuur I stedenbouw, Carmody Groarke en RE-ST architectenvennootschap’ de uitgewerkte plannen voor DING (Design in Gent), de nieuwe vleugel van Design Museum Gent, en blikt het terug op het complexe ontwerpproces dat eraan vooraf ging. 

Aan de hand van maquettes, schetsen, mock-ups en materiaalsamples ontdek je in de tentoonstelling hoe het ontwerp evolueerde van projectdefinitie over architecturaal concept tot finaal plan. 

Sinds 1993 wacht Design Museum Gent al op een nieuwe vleugel, als sluitstuk van de site, met extra ruimte voor tijdelijke presentaties, workshops, lezingen en events, ruimte voor art handling en logistiek, degelijk sanitair en een lift. Nu is het zover. De plannen voor de gloednieuwe vleugel DING zijn er, in de zomer van 2022 wordt de eerste steen gelegd. Een project met grote en duurzame ambities, een echte brug tussen de stad, onze bezoekers en de designwereld. Naast de extra multifunctionele ruimte komt er een museumcafé, een terras, een nieuw onthaal en shop. Een open en klimaatbewuste uitbreiding, zonder drempels, waar je gratis kan binnenspringen voor een eerste kennismaking met de diverse aspecten van design. Vanaf 7 maart 2022 gaat het museum even dicht. Midden 2024 is het streefdoel voor de heropening van het vernieuwde museum. 

Tentoonstellingen in hetzelfde museum