De stad spreekt - Brussel / Joris Mertens

De stad spreekt - Brussel / Joris Mertens 

In het oeuvre van Marc Sleen neemt de stad een belangrijke plaats in als achtergrond voor de avonturen van Nero en co. Deze expo van Stichting Marc Sleen toont naast origineel werk van Sleen ook werk van een nieuwe generatie stripmakers. Gratis toegankelijk, op het STAMplein. 

In het oeuvre van Marc Sleen neemt de stad een belangrijke plaats in. Zijn geboortestad Gent maar ook Antwerpen en Brussel vormen vaak de achtergrond voor de avonturen van Nero en co. 

In de tijdelijke tentoonstelling De stad spreekt is origineel werk van Marc Sleen te bekijken naast werk van een nieuwe generatie stripmakers zoals Judith Van Istendael, Guy Delisle, Joost Swarte, Aimée de Jongh en Tardi. 

Elk in hun eigen stijl portretteren ze de stad waarvan ze houden, de ene dag al meer dan de andere. Ze wonen er of ze worden er door aangetrokken. Ze is een jeugdliefde of een complexe affaire. Exotisch en ondoorgrondelijk of vertrouwd en thuis. Of alles tegelijk. 

Een expo van Stichting Marc Sleen voor het feestjaar 2022. Sleen werd 100 jaar geleden geboren en Nero zag 75 jaar geleden het levenslicht.