Schouburgland

Palais gothique (1914): als theatraal staal van de neogotiek gaat dit décor riche terug op onder andere de gotische zaal van het Brusselse stadhuis.

Schouwburgland

Een avontuurlijke trip doorheen een eeuw vol verwondering.  

Diverse uitvoerders o.l.v. Michaël Vandewalle, Giovani Vanhoenacker, Benjamin Desmet, Dimitri (Andreas) Desmet  

De Schouwburg bestaat dit jaar 100 jaar. Tijd voor feest dus! Het is tijd om de eeuweling, de artiesten en vooral het publiek te vieren!  

En dat doet de schouwburg met Schouwburgland, een warme cultuurtrip doorheen het gebouw. Kleine groepen worden coronaveilig op sleeptouw genomen door een ervaren gids. Verwacht je echter niet aan een klassieke gidsbeurt. Op het menu staan dans, theater, muziek en visuele hoogstandjes.  
  
Schouwburgland loopt van zaterdag 28 augustus t.e.m. zondag 12 september 2021. De trip duurt 45 à 60 minuten en is toegankelijk voor mensen met een rolwagen.  
  
Schouwburgland is een idee van de ploeg van Schouwburg Kortrijk. De artistieke invulling en de verdere uitdieping van het project wordt gerealiseerd door een team van Kortrijkse artiesten: Giovanni Vanhoenacker, Benjamin Desmet, Dimitri (Andreas) Desmet en Michaël Vandewalle. De muzikanten, dansers en acteurs hebben allemaal een band met de schouwburg. 

Tentoonstellingen in hetzelfde museum