Duguay-Trouin

Wist je dat het laatste keizerlijk vaartuig tot zinken werd gebracht op 2 december 1949?  Dit vaartuig werd gedoopt Duguay-Trouin te Rochefort in 1800 en werd door de Britten veroverd op 4 november 1805 tijdens de slag bij Kaap Ortegal.

De Slag bij Kaap Ortegal was de laatste actie van de Trafalgar-campagne en werd uitgevochten tussen een eskader van de Royal Navy en een overblijfsel van de vloot die eerder was verslagen in de Slag bij Trafalgar

 

Duik in de wereld van de marine onder het Eerste Rijk

Vanaf 13 januari 2023 duikt het Wellington Museum in de wereld van de marine onder het Eerste Rijk. Deze nieuwe tijdelijke tentoonstelling nodigt de bezoekers uit om kennis te maken met de technische innovaties in de navigatie, het dagelijkse leven van de mannen aan boord van de fregatten uit die tijd en de bijdrage van de Belgische middelen aan de ontwikkeling van de keizerlijke marine. 

De tentoonstelling toont een authentieke collectie met een selectie van historische wapens, diverse voorwerpen uit het dagelijks leven van zeelieden, een marinekanon, modellen van vele uniformen. Begeleid door meeslepende decors zal deze tentoonstelling de bezoekers in staat stellen deel te nemen aan een authentieke en onvergetelijke ervaring midden in de oceaan. 

Tentoonstellingen in hetzelfde museum