Audiogids
Beschermd momument
Groepen
Kindvriendelijk
Museumpass
Museumshop
Restaurant
Wellington Museum

Hier stelt de hertog van Wellington de overwinningsboodschap voor de Britse regering op.

Wellington Museum

Ontdek wat er gebeurde op 18 juni 1815, toen de troepen van Napoleon oog in oog kwamen te staan met die van Wellington. In dit gebouw uit 1705 vestigde de hertog van Wellington, opperbevelhebber van de geallieerde legers, zijn hoofdkwartier om er de nachten van 17 en 18 juni 1815 door te brengen. Hier stelt de hertog eveneens de overwinningsboodschap voor de Britse regering op , en gaf zo de naam “Waterloo” aan de beroemde veldslag. 

In de verschillende zalen van het museum worden aan de hand van authentieke souvenirs, wapens en gravures de gebeurtenissen van die tijd opnieuw beleefd en wordt de herinnering levend gehouden aan de naties en strijders die aan de confrontatie hebben deelgenomen. 

Bovendien beschikt het museum over een ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen en worden er regelmatig speciale evenementen georganiseerd. 

Aan de hand van authentieke souvenirs, wapens en gravures reconstrueren de verschillende museumzalen de gebeurtenissen van die tijd en houden ze de herinnering aan de naties en soldaten die deelnamen aan de strijd, levendig.

Bovendien heeft het museum een zaal voor tijdelijke tentoonstellingen, waar het verschillende evenementen organiseert.

Tentoonstellingen