Groepen
Kindvriendelijk
Museumshop
Museum en tuinen Van Buuren

Eetkamer. De Van Buurens kozen voor witte sycomoor uit Jeruzalem met een rand van makassarebbenhout. De inrichting van de eetkamer werd toevertrouwd aan de Belgische meubelmaker Joseph Wynants. 

Dit ‘huismuseum’ heeft twee grote troeven: het is eerst en vooral een prachtige art deco-woning in Hollandse stijl uit 1928. Ze is ingericht door gereputeerde binnenhuisarchitecten, decorateurs en… de eigenaars: bankier en mecenas David van Buuren en zijn echtgenote Alice. Elk detail is hier op zijn plaats. En dan is er de collectie, met name van schilderijen. Die gaat van de 15de tot de 20ste eeuw en er maken grote namen deel van uit: Bruegel, Ensor, Van Gogh, Fantin-Latour, Permeke, Van de Woestijne... (32 werken! Van Buuren was zijn mecenas). Twee grote troeven? Nee, drie: je voelt hier in elk werk dat wordt tentoongesteld de liefde van de verzamelaars.

De woning is omringd door een prachtige tuin, met een art deco-rozentuin, ‘het labyrint’ en de romantische ‘Geheime tuin van het hart’ van René Pechère.

Tentoonstellingen