Wat betekent het om wiskunde te onderwijzen en te leren? Waarom wordt het zo vaak gezien als een abstract onderwerp, losgekoppeld van de werkelijkheid, terwijl het eigenlijk het fundamentele formalisme is dat mensen hebben gecreëerd om alles in het universum te begrijpen, zo niet de aard van het universum zelf?
Bestaan deze barrières vanwege de taal en codes zelf die we gebruiken om over wiskunde te praten, en dus om het te onderwijzen?
Is het mogelijk om ervaring wiskunde, die verder gaat dan de afgedrukte pagina's van schoolboeken en schoolborden?
Vanuit deze uitgangspunten ontvouwt Order of Operations zich in de uitgestrekte ruimte die bestaat op het kruispunt tussen artistieke representaties en wiskundige objecten, en presenteert het werk van Belgische en internationale kunstenaars die - min of meer bewust, min of meer opzettelijk - stukken hebben gemaakt die ons ervaar wiskunde op verschillende manieren.
Order of Operations is een artistiek-wetenschappelijke tentoonstelling met beeldhouwkunst, digitale kunst, geluidskunst, creatieve codering, techniek en pedagogie om mogelijkheden te verkennen, reflecties te suggereren en gesprekken te beginnen over de rol die kunst kan spelen in een meer integratieve benadering van wiskundeonderwijs.