Bruegel, Joannes en Lucas van Doetecum naar Hans Vredeman de Vries, Imaginair gezicht op een straat met het huis ‘In de vier winden’, uit Scenographiae sive perspectivae , ets met burijngravure, uit een reeks van 20 platen, Hiëronymus Cock, Antwerpen, KBR - PRENTENKABINET,

Joannes en Lucas van Doetecum naar Hans Vredeman de Vries, Imaginair gezicht op een straat met het huis ‘In de vier winden’, uit Scenographiae sive perspectivae […], ets met burijngravure, uit een reeks van 20 platen, Hiëronymus Cock, Antwerpen, 1560 KBR - PRENTENKABINET, S.II 79414(16)

Tijdens Pieter Bruegels jubileumjaar – hij stierf 450 jaar geleden – viert men in BOZAR ‘de eeuw van Bruegel’ met een uitstekende tweeakter. Hoofdact is de monografische expo rond Bernard van Orley (ca. 1488-1541), koersbepalende schilder van de renaissance in de Zuidelijke Nederlanden en invloedrijk voor het landschap bij Bruegel. Gelijktijdig loopt Prenten in de eeuw van Bruegel. Joris van Grieken en Maarten Bassens van de Koninklijke Bibliotheek van België concipieerden een fraai vormgegeven, lucide en afwisselend overzicht van de verschillende facetten van de prentkunst in de zestiende eeuw. Daarbij konden ze putten uit hun eigen collectie van wereldniveau.

Dit artikel is beschikbaar voor abonnees

Een abonnement kost slechts €55 euro per jaar (leraren en studenten €51) en je ontvangt daarvoor 6 publicaties.

Reeds abonnee? Dan kan je hier inloggen.

Abonnement

Een abonnement kost slechts €55 euro per jaar (leraren en studenten €51) en u ontvangt daarvoor 6 publicaties.

Abonnement online

Lees alle artikels van OKV online en doorzoek de voorbije vijftig jaargangen voor slechts €27.

Abonnement + Museumpas

Wie een nieuwe Museumpas (€59) aanschaft samen met een OKV-abonnement (€55) betaalt slechts €110i.p.v. €114voor combi museumpas en abonnement.

Proefabonnement

Proef eens van OKV.
Voor €28 krijg je drie nummers toegestuurd.