Tim Walker: Wonderful Things

Tim Walker: Wonderful Things

De impressionante tentoonstelling Tim Walker: Wonderful Things opent de deuren opnieuw op woensdag 2 december 2020. De expo is verlengd t.e.m. zondag 21 februari 2021. Stap binnen in de wondere wereld van Tim Walker! 

Tim Walker wordt als fotograaf wereldwijd geroemd voor zijn extravagante en romantische stijl. Al op 25-jarige leeftijd publiceerde het magazine Vogue zijn eerste modeshoot. De tentoonstelling Tim Walker: Wonderful Things werd in de VA gecureerd door Susanna Brown in een design van Shona Heath, waarmee Tim Walker al sinds jaar en dag samenwerkt. De tentoonstelling toont ongeveer 150 nieuwe werken, waaronder portretten van Grace Jones,Tilda Swinton en Margaret Atwood en meer dan 100 foto's van Walker's projecten uit het verleden, alsook fragmenten uit zijn Super 8 films. 

Het ontwerp van de tentoonstelling op C-mine gebeurde door Jo klaps, een regionale scenograaf, geïnspireerd op Heath’s spectaculaire design. Het decor werd gebouwd op C-mine, bij het creatieve bedrijf Deusjevoo. Zo wordt een deel van de tentoonstelling voorgesteld in een strakke, witte ruimte. Het grootste deel van de tentoonstelling is dan weer donker, met rijke texturen, kleuren en geluiden. In een andere ruimte wanen bezoekers zich in een majestueus landhuis. Dat alles maakt van Tim Walker: Wonderful Things een uitzonderlijke bezoekerservaring, of je zijn werk kent of niet.