Terre Thaemlitz - Interstices

Terre Thaemlitz, still uit Interstices (2001-3)

Terre Thaemlitz - Interstices

Interstices van kunstenaar, DJ en spreker Terre Thaemlitz, bestaand uit video, geluid en tekst, is speciaal voor de Woning Van Wassenhove opnieuw geconfigureerd, na de oorspronkelijke realisatie in 2000-2003. 
 
In de video Interstices verwerkt Thaemlitz muziek, tekst en beelden van zijn gelijknamige CD tot een montage die op een openhartige manier de tussenruimten tussen sexes, seksuele geaardheden en andere identiteitsconstructies onderzoekt. Interseksualiteit, chirurgische geslachtsverandering, seksuele handelingen en transseksuele carrièremogelijkheden zijn thema’s die hier het filter van private en publieke verwachtingen ondergaan. 
 
Terre Thaemlitz (geboren in 1968, woonachtig in Kawasaki, Japan) is een bekroonde multimediaproducent, schrijver, spreker, pedagoog, audio remixer, DJ en eigenaar van het Comatonse Recordings label. Haar werk combineert een kritische blik op identiteitspolitiek – waaronder gender, seksualiteit, klasse, taal, etniciteit en ras – met een voortdurende analyse van de sociaal-economische aspecten van commerciële mediaproductie. 

Locatie
Woning Van Wassenhove
Brakelstraat 50
9830 Sint-Martens-Latem

Tentoonstellingen in hetzelfde museum