Cover Fotoboek Recovery Pathways

Cover Fotoboek Recovery Pathways.

Recovery Pathways: het dagelijks leven van vrouwen met een drugverleden

In de week van 21 maart 2022 organiseert EQUALITY//ResearchCollective in samenwerking met Museum Dr. Guislain een week over sociale (on)gelijkheid, kunst en herstel in onderzoek en praktijk. Het is een week met workshops, lezingen, vertoningen en de opening van de fototentoonstelling Recovery Pathways. Het volledige programma is gratis, maar vereist wel inschrijving via de website van het museum. 

Fotoboek 'Recovery Pathways: het dagelijks leven van vrouwen met een drugverleden’ 

Hoe vind je na een intense periode van druggebruik je weg terug in de maatschappij? Hoe beïnvloedt het je relaties met vrienden en familie? Waarom slagen zovelen erin, terwijl anderen in hun situatie blijven steken? En waarom ondervinden vrouwen tijdens het herstel meer psychische problemen dan mannen? Dit boek is het resultaat van een participatief photovoice-project met acht vrouwen. 

Acht vrouwen geven inkijk in persoonlijk hersteltraject 

De onderzoekers van het HOGENT-onderzoeks­centrum EQUALITY//ResearchCollective werkten gedurende een aantal maanden samen met acht vrouwen rond de vraag wat belangrijk was voor hen om tot verandering te komen. In die periode namen de vrouwen foto’s over thema’s die hier voor hen mee samenhangen. Het geeft een intiem inzicht in hun persoonlijke hersteltrajecten: '(re-)building me', 'untangling what's life and addiction', 'becoming (re-)connected', en 'enacting perspectives'. Er is bijzondere aandacht voor vragen over vrouw-zijn, moederschap, schoonheid en zelfzorg. Recovery Pathways verdiept zo ons begrip van wat het betekent om vandaag een vrouw in herstel te zijn. 

Tentoonstellingen in hetzelfde museum