Wiels - Risquons-Tout

Risquons-Tout

'Risquons-Tout' zal het hele WIELS-gebouw bezetten en zich uitstrekken tot enkele tentoonstellings- en performanceruimtes in de buurt.

‘Risquons-Tout’ presenteert enkele van de meest innovatieve en invloedrijke kunstenaars en auteurs die momenteel actief zijn in de Eurocore regio die zich uitstrekt over Amsterdam, Parijs, Keulen, Düsseldorf tot Londen, met Brussel in het centrum. De titel is ontleend aan een gehucht aan de Belgisch-Franse grens, een echte maar ongedefinieerde ruimte van overgang, doorgang en informele uitwisselingen, met name smokkel. 

De uitgenodigde kunstenaars verhouden zich tot verschillende dynamieken van overbruggen, doortrekken, vertalen en overschrijden. Zo doorprikken ze de veilige filterbubbels, opgewekt door voorspellende algoritmes ontworpen om elk risico te vermijden, of het nu intellectueel, financieel, emotioneel of fysiek is. De geografische en politieke reikwijdte van de tentoonstelling richt zich op de wereldwijde connectiviteit, transnationale circulatie en diasporische bewegingen van vandaag. 

De tentoonstelling bevat werken van 38 internationaal erkende of opkomende kunstenaars en stelt een rijk pallet aan praktijken voor die een al te makkelijke categorisering weerstaan.

Tentoonstellingen in hetzelfde museum