Groepen
Kindvriendelijk
Museumpass
Museumshop
Restaurant
Rolstoelgebruiker
WIELS, Centrum voor Hedendaagse Kunst - Kamilou (het café van WIELS)

Kamilou. Het café van WIELS.

WIELS, Centrum voor Hedendaagse Kunst in Brussel-Vorst, opende in 2007 zijn deuren op de terreinen van de voormalige brouwerij Wielemans-Ceuppens. Eind 2006 kreeg de ‘Blomme’, het hoekgebouw van de voormalige brouwerijen Wielemans-Ceuppens te Vorst, een herbestemming als centrum voor hedendaagse kunsten.

WIELS is noch een Museum noch een Paleis voor Schone Kunsten, maar een complementair en innovatief instituut waar een concentratie en diversiteit aan activiteiten wordt voorzien. Zowel qua inhoud en programmatie als qua dagelijkse werking en door de huisvesting in het opvallende gebouw is dit voor Europa een unieke instelling.

WIELS heeft als doelstellingen het presenteren van hedendaagse beeldende kunst in zijn volle bandbreedte en een breed publiek met de ontwikkelingen en topics van de kunst in contact te brengen. Als monodisciplinair kunstencentrum met focus op de beeldende kunsten, biedt het speciale aandacht aan projecten die de raakvlakken met andere disciplines belichten. Het centrum ontwikkelt geen collectievorming, maar concentreert zich op seizoensgebonden en tijdelijke activiteiten.

Kamilou (het café van WIELS) en de bookshop van WIELS zijn elke dag open. WIELS is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Een parking voor fietsen, auto's en bussen is ook beschikbaar aan de achterkant van het gebouw.

WIELS heeft sinds kort een nieuwe troef: een panoramisch dakterras met een adembenemend uitzicht op de stad toegankelijk voor het publiek.

Tentoonstellingen