Zanele Muholi, Phaphama at Cassilhaus, North Carolina, 2016

Zanele Muholi, Phaphama at Cassilhaus, North Carolina, 2016.

re-collect - Het FOMU verzamelt 2010-2020

Vincent Delbrouck, Bieke Depoorter, Boris Mikhailov, Max Pinckers, Annemie Augustijns, David Claerbout, Jacques de Lalaing, Kimbei Kusakabe, Zanele Muholi, Dirk Braeckman … Het zijn maar enkele van de fotografen waar het FOMU de afgelopen tien jaar werk van heeft verworven voor haar collectie. 

De tentoonstelling re-collect neemt je mee op een associatieve wandeling doorheen een decennium aan collectie-aanwinsten. Er is gekozen voor een niet-chronologische opstelling waardoor nieuwe verbanden tussen de werken ontstaan. Drie focuspunten lopen als rode draden doorheen re-collect: een focus op Belgische fotografie, op internationaal maatschappelijk relevante fotografie en een duidelijke samenhang met de tentoonstellingen. Tegelijkertijd biedt de expo een blik op verleden, heden en toekomst van de collectie. 

Het FOMU herbergt een internationale, diverse collectie van ruim drie miljoen objecten. Het geheel is tegelijkertijd historisch en actueel en bestaat uit vier deelcollecties: beeld, apparatuur, fondsen en boek. Elk jaar wordt de collectie uitgebreid met nieuwe aankopen en schenkingen. 

De tentoonstelling re-collect toont recente aanwinsten uit de deelcollectie beeld. 

Tentoonstellingen in hetzelfde museum