Martin Parr, Venice, Italy, 2005

Martin Parr, Venice, Italy, 2005.

Martin Parr - Parrathon

Hangar presenteert de eerste retrospectieve in België van de Engelse fotograaf Martin Parr (°1952). Aan de hand van 15 emblematische series brengt deze tentoonstelling een carrière-overzicht dat 40 jaar overspant. Meer dan 400 kleurrijke, scherpzinnige, grappige en ironische beelden sieren de drie verdiepingen van Hangar. 
 
Martin Parr, een moderne satiricus, wordt beschouwd als een van de belangrijkste exponenten van de hedendaagse documentairefotografie en een van de beroemdste fotografen ter wereld. Hij is een “chroniqueur van onze tijd” (zegt Thomas Weski), die de wereld met een ondeugend oog doorgrondt en vreemde, vaak overdreven of groteske beelden maakt, in schreeuwerige kleuren. 
 
Hij fotografeert met veel humor (die vaak als typisch Engels overkomt) en soms genadeloos onze Westerse samenleving, met haar massaconsumptie, onvoorspelbare economie en gebrekkige politieke organisatie. De tentoonstelling omvat niet alleen werken uit beroemde reeksen zoals The Last Resort, Think of England, Luxury en Common Sense, maar ook zijn vroege series Bad Weather en Non Conformists. 

Tentoonstellingen in hetzelfde museum