Louis Thevenet kleurt het leven

Louis Thevenet, Zelfportret, 1925, olieverf op doek, 70 x 60,5 cm, privécollectie, Buizingen

Voor de expo ‘Louis Thevenet. Een leven in kleur’ bracht den AST een honderdtal topwerken bijeen, voornamelijk uit privécollecties, die een mooie staalkaart bieden van het oeuvre van deze eigenzinnige Brabantse fauvist. De meeste werken komen voor het eerst in 30 jaar naar buiten en sommige waren nooit eerder publiek te bewonderen. Zoals het stilleven dat koningin Elisabeth in 1910 kocht op de Wereldtentoonstelling van Brussel. Je ontdekt ook meer over het avontuurlijke leven van Thevenet en zijn entourage.

Werken op bijzondere locaties

De expo vindt plaats op twee bijzondere locaties: den AST – de gerestaureerde mouterij in de Meiboom – en Villa Servais – de voormalige woning van de cellist Servais. Op beide plekken worden in totaal 25 werken vanaf 1 juli vervangen door andere schilderijen. Zo kunnen we extra genieten van de kleurrijke doeken van de ‘Belgische Van Gogh’.

De tentoonstelling loopt van 23 maart tot 27 oktober 2024 en is te bezoeken van woensdag tot vrijdag, en tot eind juni ook op zaterdag- en zondagnamiddag. Het gedeelte in Villa Servais heeft afwijkende bezoekuren (zie www.thevenet150.be). Groepsbezoeken zijn mogelijk via Visit Halle. Elk werk staat afgebeeld en beschreven in een aparte catalogus.

Tentoonstellingen in hetzelfde museum