Kathedralen van de industrie

Het Galvestongebouw aan de Wiedauwkaai te Gent is een van de gebouwen die Alexander Dumarey opnieuw fotografeerde.

Kathedralen van de industrie

Belgisch fotograaf Alexander Dumarey  (°1985) duikt in de fotocollectie van het Industriemuseum en herfotografeert de Gentse textielfabrieken van weleer. Zwart-wit van toen schittert in deze fototentoonstelling zij aan zij met kleur van nu. Hebben de indrukwekkende fabrieksgebouwen de tand des tijds doorstaan? Werden ze gesloopt? Herbestemd? Of staan ze er nog steeds verkommerd bij? 

De fototentoonstelling toont 30 fotoparen van voormalige Gentse textielfabrieken. Vroeger versus nu. Sommige plekken zijn onherkenbaar veranderd, andere amper. Maak kennis met de kolossale parels uit ons roemrijke Gentse textielverleden. Met de kathedralen van de industrie. 

Alexander Dumarey is fotograaf bij VRT NWS, waar hij z'n schouders zet onder reeksen als 'Markante plekken' en 'Op reis met Vlaamse meesters'. Rode draad doorheen het werk van Dumarey is het verloop van de tijd. Geschiedenis, verandering en sporen van het verleden zijn onderwerpen die telkens terugkeren. De link met het Industriemuseum, dat bezoekers meeneemt naar het industriële verleden, is dan ook niet moeilijk te leggen. 

Tentoonstellingen in hetzelfde museum