PHOTO BRUT BXL

PHOTO BRUT | BRUSSELS

Het Art)&(Marges museum presenteert de tentoonstelling Jean-Marie Massou in het kader van PHOTO BRUT | BRUSSELS, een project van multidisciplinaire tentoonstellingen en evenementen in samenwerking met Bruno Decharme, de Botanique, de CENTRALE for contemporary art, La « S » Grand Atelier en the Tiny Gallery. 

Jean-Marie Massou (1950-2020), een echte art brut-figuur, groef meer dan drie decennia lang met de kracht van zijn armen gigantische kloven en ondergrondse galerijen om te creëren wat hij Le Temple noemde. Tegelijkertijd nam hij honderden boodschappen en voorgevoelige dromen op op geluidsbanden, maakte honderden tekeningen en collages, en kerfde stenen en rotsen rondom zijn geïsoleerde eigendom midden in het bos in de Lot. Hij noemde het zijn "missie", "de universele missie", die erop gericht is "de mensheid te waarschuwen dat de wereld naar de ondergang gaat, dat het zaak is degenen die overblijven te beschermen". 

Curatoren: Matthieu Morin (La Belle Brute), Anne-Françoise Rouche (La "S" Grand Atelier) en Tatiana Veress (Art)&(marges museum). 

Tentoonstellingen in hetzelfde museum