Sopfie Vangor

Inner Space Vol.6

Inner Space is een collectief dat tentoonstellingscuratoren, kunstenaars en publiek samenbrengt. Het doel is om bijeenkomsten en samenwerkingsverbanden te genereren die elk van de leden voeden. Meer dan alleen het ontwerpen van tentoonstellingen, probeert Inner Space een plek van reflectie te creëren voor de gemeenschap die het samenbrengt.  

In het Grand Curtius is het 6e volume van Inner Space een collectief dat tentoonstellingscuratoren, kunstenaars en publiek samenbrengt. Het doel is om bijeenkomsten en samenwerkingsverbanden te genereren die elk van de leden voeden. Meer dan alleen het ontwerpen van tentoonstellingen, probeert Inner Space een plek van reflectie te creëren voor de gemeenschap die het samenbrengt.  

In het Grand Curtius is het 6e volume van Inner Space een multidisciplinair evenement waar artistieke performances, videokunst, beeldende kunst, concerten en ontmoetingen elkaar kruisen. De ongeveer veertig kunstenaars die er vertegenwoordigd zijn, komen uit de Luikse regio, maar meer algemeen uit België en Europa. Ze zijn uitgenodigd om een artistieke interventie voor te stellen die geïnspireerd is op hun ontmoeting met de Grand Curtius-collecties. De resulterende coëxistentie geeft soms aanleiding tot confrontatie, soms tot fusie, soms tot delen. Deze perspectieven creëren een dialoog tussen de artefacten van het museum en de huidige creatie, waarbij de historische, artistieke en technologische grootsheid in het voormalige Prinsdom Luik in de verf wordt gezet.  

De tentoonstelling is te ontdekken binnen de vaste collecties van het museum. 

In de aanwezigheid van : Acher – Anne-Sophie Fontenelle – Attila – Babi Avelino – Caroline Roloux – Charles-Henry Sommelette – Charlotte de Naeyer – Claudine Grodent – Coco – Dirk D. Knickhoff – Emilio Sanchez – Gaëtane Lorenzoni – Grégoire Faupin – Husein Bedday – Ilona Chlubnova – Jean-François Cuda – Jenny Donnay – Joao Costa Leal – Joëlle Desmarets – Josianne Hermesse – Kristina Sedlerova Villanen – Laurence Gerard – Luc Mabille – Marine Sharp – Michaël Nicolaï – Nar – Nicolas Deprez – Patrick Magnus – Robin Bodéüs – Samuel Bello – Sarah Minutillo – Simon Somma – Sofie Vangor – Thierry Grootaers – Thierry Hanse – Ulrike Scholder – Usha Lathuraz – Vanessa Cao – Werner Moron.