Zharko Basheski, Ordinary Man

Zharko Basheski, Ordinary Man

Hyperrealism Sculpture - Ceci n’est pas un corps

‘Hyperrealism Sculpture. Ceci n’est pas un corps’ is een tentoonstelling over hyperrealisme, een artistieke stroming die in de jaren 1960 in de Verenigde Staten ontstond en waarvan de technieken sindsdien door vele hedendaagse kunstenaars worden toegepast in hun artistieke praktijk. 
 
De tentoonstelling presenteert een reeks hyperrealistische sculpturen, die onze visie op kunst aan het wankelen brengt. Realiteit, kunst of kopie? De hyperrealistische kunstenaar keert zich resoluut af van het abstracte en probeert net om een zo nauwkeurig mogelijke weergave van de natuur te creëren. Ze geven het menselijk lichaam zo levensecht weer, dat toeschouwers zich gaan afvragen of het echt is. Hierdoor wekken de kunstwerken een gevoel van vervreemding op, zonder aan betekenis te moeten inboeten. 

Kom een selectie van meer dan 40 hyperrealistische sculpturen bewonderen van vooraanstaande kunstenaars: George Segal, Ron Mueck, Maurizio Cattelan, John DeAndrea, Duane Hanson, Berlinde de Bruyckere, Carole A. Feuerman en vele anderen. 

Tentoonstellingen in hetzelfde museum