Frederik Buyckx - WOLF

Frederik Buyckx - Expo WOLF Sint-Pietersabdij

Frederik Buyckx werd geboren in 1984 in Antwerpen, België. Hij behaalde een Master in Advertising Design aan St-Lucas Antwerpen en studeerde fotografie tot 2013 aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent, België. Frederik werd in 2010 freelance fotograaf. Sindsdien is hij gaan werken voor nationale en internationale media. Naast opdrachten richt hij zich vooral op persoonlijke projecten. 

"Hoog op een bergflank, omringd door zijn schapen, ligt de herder languit in het groene gras. Is dit het misschien? Is dit het mooiste beroep ter wereld? Dagelijks omgeven door prachtige landschappen en levend op het ritme van de seizoenen. Hoeveel dichter bij de natuur kan je geraken als moderne mens?

Telkens opnieuw wordt fotograaf Frederik Buyckx aangetrokken tot plaatsen waar mensen nog dicht bij de natuur leven. Een leven in wat ooit ook onze natuurlijke habitat was. Weg van onze te comfortabele maatschappij waar alles altijd binnen handbereik ligt en waar we alles onder controle hebben.

Maar wat betekent in verbinding staan met de natuur? En wat als niet comfort, maar vrijheid centraal zou staan in een mensenleven? Kunnen we de harmonie met de aarde herstellen? En is dat in beelden te vatten?"

In WOLF gooit Buyckx alle comfort over boord. Hoe verder van de mensenwereld, hoe beter. Hij zou natuurkracht aan den lijve ondervinden. Gedurende lange periodes verblijft hij in de bergen op zoek naar antwoorden. Hij ontmoette er mensen en dieren die nog steeds afhankelijk zijn van hun omgeving. Zij leerden hem hoe vrijheid een mes is dat aan twee kanten snijdt. Er is de niet te beschrijven pracht enerzijds, maar tegelijk is de natuur ook meedogenloos en hard. Ze komt niet op bestelling, ze laat zich niet temmen, ze snijdt en ze doodt.

Na 10 jaar rondzwerven is WOLF het resultaat van deze persoonlijke zoektocht."

Tentoonstellingen in hetzelfde museum