Fashion Balls

Fashion Balls - Modecultuur doorheen de hele stad

Op een vijftal outdoor-locaties in het centrum van Antwerpen zullen de ‘Fashion Balls’ deze zomer verschijnen en rondreizen. Deze kleurrijke ballen worden in verschillende formaten geïnstalleerd op iconische locaties in de stad in samenwerking met Kunstenlab. Iedereen die wil, kan erin plaatsnemen en zo de illusie creëren gekleed te zijn in een reuzenrok. Een speelse invite om een foto te maken en te delen, met Antwerpen als unieke achtergrond. 

‘Fashion Balls’ omvat daarnaast ook een performance-luik waarbij de ballen vanaf 5 augustus op één plek, de De Gerlachekaai, zullen opgesteld staan. Studenten van de Modeafdeling ontwierpen onder leiding van de docenten coupe en Katarina Van Den Bossche originele outfits die bij specifieke ballen passen. Alle BA studenten konden voorstellen ontwerpen en uit de schetsen werden 10 looks geselecteerd die door Rosalinde Heerkens en Aurélie Callewaert van het Antwerpse patroon atelier Trois Quarts uitgevoerd werden. Walter Van Beirendonck, hoofd van de Modeafdeling bedacht op vraag van MoMu het idee en concept voor deze mode-landmark in de stad 

Via het scannen van een QR-code kan elke bezoeker aan de ‘Fashion Balls’ vanaf 23 augustus deze modefilm bekijken met de custom-geklede ballen in de hoofdrol, gefilmd door regisseur en fotograaf Bjorn Tagemose. 

Tentoonstellingen in hetzelfde museum