Ulla Hase, Villa Empain, 2022

Ulla Hase, Villa Empain, 2022

De Boghossianstichting presenteert de tentoonstelling Beyond the Lines met werken en onderzoek van kunstenaars die te gast waren in de Villa Empain en van wie de praktijk is toegespitst op de lijn en de tekening. 

De tentoonstelling brengt hulde aan de aloude techniek van het tekenen, een bepalende factor voor zowel kunstenaars als ambachtslieden en architecten. Het experimenteren met voortdurend nieuwe vormen, kleuren en hun variaties, wars van elk systeem, staat centraal in de werken die de kunstenaars hier presenteren. 

Of hun tekeningen nu zijn geïnspireerd op een landschap of de geometrie, vrij dan wel repetitief zijn, de kunstenaars onderzoeken hier de vele toepassingen, schalen en ervaringen van het tekenen. Het resultaat hiervan, ingelijst, op een sokkel geplaatst, opgehangen of rechtstreeks op de muur gecreëerd, krijgt u te zien op deze expo. 

Figuratief, abstract of op het kruispunt van de genres: de hier gepresenteerde werken creëren diepgang en spelen met monumentaliteit, vertrekkend van de dunne lijn van de tekening. Ze onthullen het wezenlijke mechanisme van de lijn, die de contouren van het zichtbare weergeeft of juist een onzichtbare architectuur creëert. 

De kunstenaars werden nauw betrokken bij de presentatie van hun werken in de respectieve ruimten. Romain Ruiz-Pacouret en Rébecca Konforti maakten speciaal voor dit project een werk in situ, op de muur. 

Kunstenaars 

Ulla Hase, Alaa Itani, Rébecca Konforti, Romain Ruiz-Pacouret, Julien Saudubray, Amélie Scotta, Brendan Sullivan Shea, Younes Zarhoni. 

Tentoonstellingen in hetzelfde museum