Beschermd momument
Bibliotheek
Groepen
Kindvriendelijk
Museumpass
Museumshop
Restaurant
Rolstoelgebruiker
Boghossianstichting – Villa Empain

Boghossianstichting – Villa Empain

Villa Empain (ook genoemd Villa Roosevelt) is een door architect Michel Polak in 1931 in art-decostijl gebouwde villa, gelegen aan de Franklin Rooseveltlaan 67 te Brussel, in opdracht van de toen 23-jarige industrieel baron Louis-Jean Empain, zoon van industrieel Edouard Empain.

Sinds begin 2007 is de Boghossian Foundation eigenaar van de ondertussen als monument geklasseerde residentie met de bijhorende gronden.

Na het volledig renoveren van de Villa Empain, vestigde de Boghossianstichting er in 2010 haar zetel. De Villa Empain, die een echte parel is van het Brusselse erfgoed in Art-decoarchitectuur, is nu een centrum geworden voor kunst en de dialoog tussen Oosterse en Westerse culturen, voor ontmoetingen en ontdekkingen, voor gedeelde emoties en verwondering open voor iedereen.

De Boghossianstichting biedt het hele jaar door een rijk artistiek programma en unieke activiteiten: tentoonstellingen, concerten, conferenties, dansvoorstellingen, workshops voor kinderen, ontmoetingen met kunstenaars, rondleidingen, lezingen, filmvoorstellingen, performances, yogalessen …

Tentoonstellingen