Paul Van Gysegem, De Gevleugelde (1964)

Paul Van Gysegem, De Gevleugelde (1964).

Beeldentuin

De Beeldentuin van het museum biedt hoogtepunten uit de rijke geschiedenis van MDD met belangrijke werken van Paul Van Gysegem (1964), Bernd Lohaus  (1991), Karel De Meester (1992), Isa Genzken (1998) en Gary Hume (2020). Een nieuwe toevoeging in de beeldentuin is Untitled 2018 (the infinite dimensions of smallness) van Rirkrit Tiravanija, de tweede in een jaarlijkse reeks tijdelijke commissies voor de museumtuin. 
 
Vanwege de prachtige natuurlijke omgeving van MDD in de Leiestreek kwamen kunstenaars voor het eerst naar dit gebied, en besloten Jules en Irma Dhondt-Dhaenens besloten om hier hun stichting te vestigen, in de nabijheid van de meanderende rivier en de omliggende velden en bossen. De architectuur van het museum herinnert de bezoeker eraan dat deze natuurlijke omgeving niet kan worden genegeerd. 
 
De noodzaak om binnen en buiten op elkaar af te stemmen is vandaag de dag, met het oog op de ineenstorting van ecosystemen, des te dringender geworden. In de tuin van MDD zal de komende jaren een groeiende collectie kunstwerken te zien zijn die, op hun eigen manier, iedereen uitnodigt om te genieten van de diepe verbondenheid tussen kunst en natuur.

Tentoonstellingen in hetzelfde museum