Groepen
Kindvriendelijk
Museumpass
Rolstoelgebruiker
Z33

De Italiaanse architecte Francesca Torzo ontwierp een nieuwe tentoonstellingsvleugel voor Z33: Vleugel 19.

De bijzondere buitenkant van ruitvormige bakstenen sluit aan bij de baksteenarchitectuur van zowel het bestaande tentoonstellingsgebouw Vleugel 58 als het aangrenzende begijnhof.  De twee vleugels zijn verschillend, maar vullen elkaar aan en vormen een geheel. Ze passen als een puzzelstuk tussen het Jenevermuseum en de historische begijnhofsite.

 

Z33 – Huis voor Actuele Kunst, Design en Architectuur

Z33 stelt zichzelf tot doel te reflecteren op maatschappelijke en wetenschappelijke ontwikkelingen, door middel van de creatie van hoogkwalitatieve en omkaderde projecten die onderzoeksmatig onderbouwd zijn binnen het veld van de hedendaagse beeldende kunst en vormgeving en dit voor de meerwaardezoeker in Limburg, Vlaanderen, België en de Euregio.

Z33 is een grensverleggende kunstinstelling in Hasselt, op het kruispunt van kunst, design en architectuur. Een refuge in de periferie, met een heerlijk nieuw gebouw en een veelzijdig programma. Een ongepolijste speelruimte voor artistiek onderzoek. Met de blik op de wereld, de voeten in de modder en een hart voor talentontwikkeling, (ont)leren, onderzoeksplezier en vonkende samenwerkingen. 

Tentoonstellingen