Beschermd momument
Bibliotheek
Erkend museum
Groepen
Kindvriendelijk
Museumpass
Museumshop
Rolstoelgebruiker
Yper Museum

De collecties zijn zeer verschillend: kunstobjecten, met (nationaal) onderwijs gerelateerde objecten, bouwkundige fragmenten, archeologica, topografische prenten en kaarten, foto’s, munten en penningen, kant- en handwerk, meubels en ook een bibliotheek. 

Het nieuwe museum in de Lakenhalle heeft een collectie die een deel van de verzamelingen van het voormalig Stedelijk Museum in de Ieperleestraat, het Stedelijk Onderwijsmuseum en het Museum Godshuis Belle omvat. De collecties zijn zeer verschillend: kunstobjecten, met (nationaal) onderwijs gerelateerde objecten, bouwkundige fragmenten, archeologica, topografische prenten en kaarten, foto’s, munten en penningen, kant- en handwerk, meubels en ook een bibliotheek. 
 
Het decor is niet mis: het Yper Museum zit in een vleugel van de Lakenhallen, Europa’s grootste burgerlijke complex in neo-gotische stijl. In de Lakenhallen bevinden zich ook het In Flanders Fields Museum, het Kenniscentrum van de Musea Ieper, de dienst Toerisme en het streekbezoekerscentrum. Dat maakt van de Lakenhallen meteen één groot museumgebouw. 

Tentoonstellingen