Beschermd momument
Groepen
Kindvriendelijk
Merghelynck Museum

Het Museum kan je enkel als groep reserveren. Kom je als volwassengroep? Dan loodst een ervaren gids je door dit prachtige herenhuis. Kom je als klas? Reserveer dan de lakei-opleiding. 

Merghelynck Museum

Het heropgebouwde en gerestaurerde herenhuis is een gebouw zoals het in 1774 moet geweest zijn. Franse stijlmeubelen, schilderijen, zilverwerk en een schitterende collectie Chinees en Japans porselein opgesteld in prachtig aangeklede 'salons' en 'boudoirs'. 

In twee vernieuwde zalen tref je een rijke oogst aan van archeologische vondsten, vooral afkomstig van de Verdronken Weide. 

Ridder Arthur Merghelynck ruilt tijdens de zomermaanden zijn woonst in Ieper voor zijn geliefde zomerverblijf Kasteel Beauvoorde in Beauvoorde. 

De minister van Cultuur, Jan Jambon, besliste om een aantal tekeningen, behorend tot de collectie van het Merghelynck Museum, definitief op te nemen in de lijst van het roerend cultureel erfgoed van de Vlaamse Gemeenschap of dus de ‘Topstukkenlijst’. Het gaat om kunstwerken uit de neoclassicistische periode: het einde van de 18de eeuw-begin van de 19de eeuw, hét verzamelgebied van dit museum.

Tentoonstellingen