Erkend museum
Groepen
Kindvriendelijk
Museumpass
Museumshop
Restaurant
Rolstoelgebruiker
De onderwaterwereld met de Noordzeeaquariums in het nNationaal Visserijmuseum Navigo.

Op de aquariumverdieping waan je je diep in de Noordzee. In de 2 grote aquaria van elk 30.000 liter zitten zo’n 20-tal soorten Noorzeebewoners.

Voorlopig gesloten - Voorziene heropening 2024

De deuren van NAVIGO-museum blijven voorlopig gesloten. Er komt immers een potvis wonen! Het skelet van Valentijn van Sint André keert binnenkort terug naar Koksijde en dat heeft ingrijpende gevolgen voor het NAVIGO-museum. Want om het skelet van 17 meter te tonen, is er meer ruimte nodig. Daarom sluit het museum. De opening van het nieuwe museum is gepland in de loop van 2024. Ondertussen vindt ook de eerder geplande bouw van een nieuwe depotruimte en demonstratiekeuken plaats. 

Het Navigo Museum van Oostduinkerke bezit een rijke verzameling voorgesteld in levensechte decors. Met een vissershuisje, een visserscafé en een erepark sta jij aan het roer van dit museum. In het museum leer je de geschiedenis van de Vlaamse visserij kennen. De rijke museumverzameling gepresenteerd in mooie decors wordt ontsloten door middel van interactieve presentaties en audiovisuele middelen. Diverse doe-elementen dragen in belangrijke mate bij tot een grote belevingswaarde van het museum. Het kustvissersvaartuig OD.1 “Martha” met daaronder de onderwaterwereld met de Noordzeeaquariums vervolledigen het geheel.

Tentoonstellingen