Audiogids
Bibliotheek
Groepen
Kindvriendelijk
Museumpass
Museumshop
Rolstoelgebruiker
Memorial Museum Passchendaele 1917

‘We died in Hell, they called it Passchendaele’. ‘Passchendaele’ – spreek op z’n Engels uit: passion-dale, ‘vallei van het lijden’ – is sinds W.O.I behalve een West-Vlaams dorp ook een wereldwijd begrip. In 1917 werd in Passendale honderd dagen lang gevochten voor enkele meters terreinwinst, maar ook op andere momenten vloeide er bloed.

Het Memorial Museum Passchendaele 1917 brengt op een aangrijpende en aanschouwelijke manier het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog met bijzondere aandacht voor de Slag bij Passendale. Deze slag uit 1917 staat bekend als één van de gruwelijkste veldslagen uit de Eerste Wereldoorlog, met bijna 600.000 slachtoffers voor een terreinverschuiving van slechts acht kilometer. ‘Passchendaele’ werd niet alleen een begrip in de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog, het werd ook het symbool van de grote zinloosheid van het oorlogsgeweld in al zijn gruwel.
Het Memorial Museum Passchendaele 1917 combineert de interactieve opstelling van een eigentijds museum, met het uitzonderlijke belevingsaspect van de Dugout & Trenches.
Het museumgedeelte brengt een overzicht van de vijf slagen bij Ieper, waaronder de Slag bij  Passendale. Aan de hand van historische voorwerpen, authentieke brieven, affiches en andere 
documenten, uniformen van de verschillende legers, videofragmenten … krijgen groot en klein zicht op hoe het leven op en rond de slagvelden moet geweest zijn.