Audiogids
Beschermd momument
Bibliotheek
Groepen
Kindvriendelijk
Museumpass
Museumshop
Restaurant
Rolstoelgebruiker
MAC'S Le grand Hornu

Le Grand-Hornu is vandaag de locatie van het MACS en het CID – centrum voor innovatie en design.

Het Museum voor Hedendaagse Kunsten (MACS) bevindt zich op de voormalige mijnsite van Le Grand-Hornu, in de buurt van Bergen, in de Borinage, en het is één van de belangrijkste culturele projecten van de Franstalige Gemeenschap van België. Het beleid zal bestaan uit aanwinsten en tentoonstellingen op internationaal niveau.

Het MACS streeft ernaar een zo groot mogelijk aantal mensen gevoelig te maken voor de hedendaagse kunsten, en het geniet dan ook de steun van de Provincie Henegouwen – eigenaar van deze historische site –, van het Waalse Gewest en van de Europese Unie. 

Er zijn drie belangrijke assen die de culturele missie van het MACS bepalen: het oprichten van een verzameling, de programmatie van tentoonstellingen en het organiseren van culturele animatie.

Le Grand-Hornu, dat sinds juli 2012 tot de Werelderfgoedlijst van de Mensheid behoort, is een uniek voorbeeld van de Europese industriële architectuur uit de negentiende eeuw. Deze oude steenkoolmijn die gebouwd werd in het begin van de negentiende eeuw en die sinds 1989 eigendom is van Provincie Henegouwen, is vandaag de locatie van het MACS en het CID – centrum voor innovatie en design.

Tentoonstellingen