Gratis
Groepen
Kindvriendelijk
Rolstoelgebruiker
Gezellehuis binnenzicht

Literair museum rond het werk van priester-dichter Guido Gezelle, voorvechter van de Vlaamse en Nederlandse taal, in een authentieke Brugse buurt.

Zeldzaam zijn bij ons de dichters die je al na één woord kunt thuisbrengen: zeg ‘krinkelende’, voeg er desnoods ‘winkelende’ aan toe, en iedereen weet het meteen: Guido Gezelle (1830-1899)! Vlaanderens bekendste dichter heeft in zijn Brugse geboortehuis een eigen museum-met-stemmige-tuin. Dat ligt bovendien in een rustig en typerend deel van de stad. Je maakt er kennis met het leven van priester-dichter Gezelle – zijn leraarschap, zijn productiviteit en zijn zwijgen, zijn band met het Engels, de mysteries in zijn leven, zijn mystieke trekjes… - en dat gebeurt hier op een manier die tegelijk hedendaags, wetenschappelijk en museologisch aantrekkelijk is. 

Bezoek de schaduwrijke tuin met biologische moestuin, een ode aan de natuur die Gezelle zo inspireerde. Een oase van groen en rust in een authentieke Brugse buurt. Aan de ingang van het museum geeft ‘De man die vuur geeft’ van Jan Fabre het vuur van de poëzie door aan iedere bezoeker.

Tentoonstellingen