In oktober 2017 stelde de Kremer Collection in de New Yorkse vesting van veilinghuis Sotheby’s hun gloednieuwe Kremer Museum aan een select publiek voor. Een museum aan de andere kant van de wereld, zou je denken. Niets is minder waar. Met het Kremer Museum brengt de organisatie de unieke collectie dichterbij dan ooit tevoren. Tot in je huiskamer.

Het Kremer Museum bestaat niet echt. Of toch niet fysiek. Vanuit de filosofie dat je om kunst bij zoveel mogelijk mensen te brengen beter inzet op technologie dan op steen en beton, investeerde de Kremer Collectie is een vergaande digitalisering van de kunstwerken. Het Museum combineert op een innovatieve manier technologie met een verzameling meesterwerken, zeggen ze zelf. In eenvoudigere bewoording: het Kremer Museum is een fraai stukje virtuele realiteit dat je van overal ter wereld kan bezoeken met een toestel als een Oculus op je hoofd.

Dit artikel is beschikbaar voor abonnees

Een abonnement kost slechts €55 euro per jaar (leraren en studenten €51) en je ontvangt daarvoor 6 publicaties.

Reeds abonnee? Dan kan je hier inloggen.

Abonnement

Een abonnement kost slechts €55 euro per jaar (leraren en studenten €51) en u ontvangt daarvoor 6 publicaties.

Abonnement online

Lees alle artikels van OKV online en doorzoek de voorbije vijftig jaargangen voor slechts €27.

Abonnement + Museumpas

Wie een nieuwe Museumpas (€59) aanschaft samen met een OKV-abonnement (€55) betaalt slechts €110i.p.v. €114voor combi museumpas en abonnement.

Proefabonnement

Proef eens van OKV.
Voor €28 krijg je drie nummers toegestuurd.