Wonderlijke voyage

Een waargebeurd verhaal komt tot leven

Van Gent naar Oost-Indië in de 18de eeuw 

Deze nieuwe belevingstentoonstelling neemt je mee op reis naar het 18de-eeuwse Oost-Indië! Objecten uit lang vervlogen tijden en tot de verbeelding sprekende exotische gebieden komen in dit unieke reisverhaal tot leven. 

In het voorjaar van 1721, exact 300 jaargeleden, vertrekt de Gentse priester Michael De Febure met de Sint-Pieter vanuit de haven van Oostende op handelsmissie naar Oost-Indië. Zijn reisdagboek neemt je mee op een allesbehalve evidente expeditie. 

In het gezelschap van een bont allegaartje bestaande uit de kapitein, stuurmannen, matrozen, scheepsjongens, soldaten, koks, trompettiers, koopmannen en zelfs een heuse ‘doctor herbarius’, ervaar je de voortdurende vrees voor kapers en piraten, exploreer je de Kaapverdische eilanden en trotseer je zware stormen ter hoogte van Kaap de Goede Hoop. Momenten van vreugde, verwondering en euforie maar ook spanningen, dronkenschap, ziektes, uitputting en dood wisselen elkaar af. 

En cours de route ontdek je het wonderlijke zeeleven van vissen, vogels en schildpadden in volle Oceaan om uiteindelijk aan te komen in de Indische havenstad Surat, een smeltkroes van culturen, geuren, kruiden en exotische producten. 

Met de verhalen van Michael en zijn scheepsmakkers in je oren, wandel je door tot de verbeelding sprekende decors waar je spraakmakende en unieke objecten ontdekt, gaande van oude atlassen, prenten en zeekaarten, scheepsmodellen en navigatie-instrumenten tot exotische zeefauna en -flora en maritieme vondsten uit achttiende-eeuwse scheepswrakken.  

De tentoonstelling ademt een sfeer van ontdekking, verwondering en avontuur… 

In deze nieuwe belevingstentoonstelling neemt acteur Titus De Voogdt, alias Michael, je in een meeslepend audioverhaal mee op zijn allesbehalve evidente expeditie. Sebastien Dewaele kruipt in de huid van de kapitein, die je samen met zijn crew verwelkomt aan boord van zijn schip.

Tentoonstellingen in hetzelfde museum