Andy Warhol, The Velvet Underground, 1967  

Andy Warhol, The Velvet Underground, 1967  

Warhol. The American Dream Factory

Verlengd tot 18 april 2021.

De tentoonstelling ‘Warhol. The American Dream Factory’ blikt terug op de carrière van één van de meest invloedrijke kunstenaar van de 20e eeuw.  Een portret van veertig jaar Amerikaanse geschiedenis. Andy Warhol wist als geen ander de ziel van zijn tijdgenoten te vangen.

Genoeg om het hart van La Boverie te laten kloppen op het ritme van de gekke nachten van Manhattan, toen muzikanten, dichters, acteurs, beeldende kunstenaars en excentriekelingen elkaar ontmoetten in de Factory. 

Het bureau Tempora presenteert een tentoonstelling rond de iconische figuur van Andy Warhol, de paus van de popkunst. 

‘Warhol. De American Dream Factory’ heeft de carrière van een van de meest invloedrijke kunstenaars van de 20e eeuw vast gelegd. 

De tentoonstelling brengt de beroemdste werken van Andy Warhol samen, uit 's werelds meest toonaangevende musea en privécollecties, samen met zeldzame documenten die voor het eerst te zien zijn. Het volstaat om een levend portret te tekenen van 40 jaar geschiedenis van dit Amerika waarvan de kunstenaar in staat is geweest om de ziel te vangen. Het is ook genoeg om La Boverie's hart te laten kloppen op het ritme van de gekke nachten van Manhattan, toen muzikanten, dichters, acteurs en excentriekelingen elkaar ontmoetten in de Factory. 

Tijdens de tentoonstelling verhuisde de Factory naar de rand van de Maas! 

  • Honderd originele werken van Warhol uit het Andy Warhol Museum en andere museuminstellingen en privécollecties die nog nooit aan het grote publiek zijn getoond.  

  • De samenwerking met Keith Haring en Jean-Michel Basquiat. 

  • Bijzondere archieven: films, boek- en tijdschriftcovers, platenhoezen en posters... 

  • Een innovatief decorontwerp dat de tijdgeest van het tijdperk vastlegt in klank en beeld. 

Tentoonstellingen in hetzelfde museum