Dieric Bouts, Tussen Hemel en Aarde

Dieric Bouts (ca. 1410-1475), in één adem te noemen met Jan Van Eyck of Rogier Van der Weyden, was één van de belangrijkste Vlaamse Primitieven. Hij had Nederlandse roots, maar vestigde zich in Leuven, trouwde er in 1448 en bleef er tot aan zijn dood. Het Laatste Avondmaal en De marteling van de Heilige Erasmus, twee van zijn iconische meesterwerken, schilderde hij in Leuven, waar de werken nu nog steeds in hun historische setting te zien zijn.

Beleef 'Het Laatste Avondmaal' van Bouts

Op een boogscheut van M Leuven vormt de gerestaureerde Sint-Pieterskerk het decor voor een zinnenprikkelende beleving. M neemt je mee in het boeiende verhaal van deze gotische kerk en laat je kennismaken met haar kunstschatten: topwerken van Vlaamse Meesters in hun authentieke context. Via mixed reality komt Het Laatste Avondmaal van Dieric Bouts letterlijk tot leven en ontdek je het bruisende Leuven van vroeger én nu. 

Topwerken en hun verhalen 

We hebben het onder andere over Het Laatste Avondmaal en De Marteling van de Heilige Erasmus van de Vlaamse Meester Dieric Bouts. Ze behoren tot de absolute topstukken van de Vlaamse Schilderkunst en zijn dus niet te missen als je Leuven bezoekt. Maar ook de Edelheeretriptiek en het Triomfkruis van Jan Borman, de imposante Sacramentstoren, het praalgraf van Hendrik I en de kapel van “Fiere Margriet” krijgen een plaats in de totaalervaring die M voor je in petto heeft. Ongelooflijke werelden worden tot leven gewekt en je ontdekt de verhalen achter de kerk, haar kunstschatten en de bruisende stad waar ze thuis zijn. 

Tentoonstellingen in hetzelfde museum