Triënnale Brugge - Henrique Oliveira

De verdoken archeologische restanten van de eerste middeleeuwse stadsomwalling inspireerde Henrique Oliveira voor zijn deelname. De houten takken van Banisteria Caapi (Desnatureza 4) kruipen over de stenen rand tot aan het water. 

Triënnale Brugge 2021

Van 8 mei tot 26 september 2021 vormt Brugge opnieuw het decor voor Triënnale Brugge, een uniek parcours met hedendaagse kunst en architectuur.

Triënnale Brugge brengt driejaarlijks hedendaagse kunst en architectuur naar de historische kern van de stad Brugge in een unieke setting als UNESCO Werelderfgoed. Tijdens deze derde editie zijn installaties te zien van twaalf nationale en internationale kunstenaars en architecten op verschillende plaatsen in de stad.

Voor 2021 kiest Triënnale Brugge voor een verrassend thema: TraumA. Tijdens deze editie ga je op zoek naar het verborgene en balanceer je tussen droom en realiteit, privé en publiek. Op zoek naar de minder zichtbare kant van het 'picture perfect' Brugge.

Triënnale Brugge bouwt sinds 2015 verder op een reeks triënnales die in 1968, 1971 en 1974 werden samengesteld rond beeldende kunst en nu opnieuw deel zijn geworden van het publieke terrein.

Triënnale Brugge is een samenwerking tussen Brugge Plus, Musea Brugge, Kenniscentrum vzw en Cultuurcentrum Brugge, in opdracht van Stad brugge.

Triënnale Brugge 2021: TraumA (www.triennalebrugge.be).

Tentoonstellingen in hetzelfde museum