Quick-Step Cycling Team: 20 years of passion. The History of the Wolfpack

Quick-Step Cycling Team: 20 years of passion. The History of the Wolfpack

The History of the Wolfpack

25 januari 2003. Sven Vanthourenhout wint de Kasteelcross in Zonnebeke. Het is zijn tweede overwinning als professioneel veldrijder én meteen ook z’n eerste zege in de kleuren van het nieuwbakken Quick-Step - Davitamon. Nadat Quick-Step, een product van de Wielsbeekse Unilin Group, in 1999 voor het eerst als cosponsor te zien was op de iconische Mapei-shirts, fungeert het vanaf 2003 als hoofdsponsor. De zege van Sven vormt het startschot van een onvoorstelbare reeks.  

20 YEARS OF PASSION 

Quick-Step Cycling Team won in de afgelopen twee decennia 860 UCI-wedstrijden, waaronder 108 ritten in de Grote Rondes, 20 Monumenten, 64 nationale titels, 16 wereldtitels, 2 Europese titels, 2 eindzeges in de Wereldbeker én 1 olympische titel. Naar aanleiding van die 20 jaar Quick-Step Cycling Team loopt in KOERS een nieuwe expo over The Wolfpack. In 20 etappes maak je in het museum kennis met de succesrijke geschiedenis van de wielerploeg. Inclusief unieke interviews, topfietsen & -trofeeën en andere memorabilia. 

ONTDEK MEER VERHALEN 

Benieuwd naar meer over de wolven van Quick-Step? Verdiep je in één van de vele verhalen op serviceKOERS, het verhalen- en collectieplatform van het museum. Gaande van de jonge wielerjaren van ploegmanager Patrick Lefevere over die gitzwarte 9 mei 2011 tot het Tissot-horloge van Dirk Nachtergaele. 

Tentoonstellingen in hetzelfde museum