Claes Oldenburg, Perspective drawing of a home saw

Claes Oldenburg, Perspective drawing of a home saw

Uit de Collectie Matthys-Colle & de museumcollectie van S.M.A.K.

In de tentoonstelling komen veertig topwerken samen uit de privécollectie Matthys-Colle, die S.M.A.K. sinds kort in langdurige bruikleen kreeg, en de museumcollectie van S.M.A.K. 

Popart spreekt tot ieders verbeelding: wie kent niet de iconische beel­den van ‘Marilyn Monroe’ van Andy Warhol, ‘Modern painting with black sun’ van Roy Lichtenstein en ‘Feltra’ van Panamarenko? Popart kende haar opkomst midden de jaren vijftig en beleefde haar hoogtijdagen in de jaren zestig van de 20ste eeuw. 

S.M.A.K. brengt dit najaar deze kunststroming in beeld die actueler is dan ooit, denk maar aan de impact van de (massa)media, de con­sumptiemaatschappij en de overvloed aan bewerkte beelden. Veertig topwerken van Amerikaanse en Europese kunstenaars leiden je door de sleutelperiode van de naoorlogse kunstgeschiedenis. In de tentoon­stelling komen kunstwerken samen uit de privécollectie Matthys-Colle én de muse­umcollectie van S.M.A.K. 

Met werk van onder meer Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Tom Wesselmann, Panamarenko, Martial Raysse, Christo, Jean Tinguely, Marcel Broodthaers, Konrad Klapheck, Yves Klein, Claes Oldenburg, Arman en Gerhard Richter. 

Verlengd tot 29 mei 2022.

Tentoonstellingen in hetzelfde museum