Zicht op salon en studio van Museum Mayer van den Bergh.

Zicht op salon en studio van Museum Mayer van den Bergh.

Ontmoet Henriëtte

Rendez-vous met een visionaire vrouw.

Een museum als eerbetoon. Dat verwezenlijkt Henriëtte Mayer van den Bergh (1838-1920) op nauwelijks drie jaar tijd. Na de plotse dood van haar zoon Fritz realiseert ze zijn onvervulde wens: een museum om zijn adembenemende collectie tentoon te stellen. Na de opening van het museum wordt Henriëtte geprezen als een grande dame en een vrouwelijke mecenas. Haar ondernemende, doelgerichte en wilskrachtige persoonlijkheid maakt veel indruk. 

‘Ontmoet Henriëtte’ speelt zich af in het salon en de studio van het museum. Niet toevallig de plek waar Henriëtte zelf haar gasten heeft ontvangen. 

In de beslotenheid van deze ruimte neemt u plaats voor een kennismaking in woord en beeld met Henriëtte en haar bewogen levensverhaal. En dat verloopt bijna net zoals in 1904, toen Henriëtte de collectie aan hooguit één of enkele genodigden tezamen toonde. Samen met actrice Reinhilde Decleir bent u exclusief te gast bij deze grande dame. 

Praktisch.

‘Ontmoet Henriëtte’ is een auditief-visuele presentatie waarbij het gebruik van de audioguide essentieel is. Download de gratis Antwerp Museum App vooraf op uw smartphone en ga op zoek naar de tour 'Ontmoet Henriëtte'. Breng voor optimaal luisterplezier uw eigen oortjes mee. 

Tentoonstellingen in hetzelfde museum