Maurice Musin, La fiancée du peintre, 100 x 110 cm

Maurice Musin, La fiancée du peintre, 100 x 110 cm

Musin

De Waals kunstenaar Maurice Musin (Tilff, 1939) wordt de onbetwiste meester van de poëtische werkelijkheid in België. Hij ontwikkelt zijn eigen stijl en slaat een bijzondere en vernieuwende weg in. 

In de periode 2014-2018, die volgens de kunstenaar zijn creatiefste is, beschouwt Musin de Mona Lisa als kenmerk van onze tijd.  
 
Deze vier jaren van intense strijd zijn de productiefste, met soms een leuke knipoog naar de stoutmoedigsten, de geksten: Pollock, Soulages, Duchamp, Fontana en vooral daar waar de kunstenaar zijn bewondering wil laten blijken voor Picasso, Braque, Rothko, Magritte en Brueghel die hij in verband brengt met Mona Lisa in een verbazingwekkende verstandhouding (Jagers in de sneeuw).  
 
De eeuwig zoekende Musin zegt op het eind van zijn eenentachtigste levensjaar niet klaar te zijn met de confrontatie met de schilderkunst, maar ruilt evenwel de muur in voor 3D.  
 
Zijn nieuwe plastische creaties zijn samen met zijn volledig oeuvre te bekijken tijdens de retrospectieve die aan hem wordt gewijd in het Musée La Boverie.

Tentoonstellingen in hetzelfde museum