Fossielen en ficties

Na ons kwallen? 

Wat vertellen fossielen ons over het diepe verleden van de levende wereld? Welke plaats nemen we in ons fragiele ecosysteem? Welke stempel zullen we achterlaten op onze beschavingen, ons afval, onze technologieën? Gebaseerd op uclouvain's collectie gewervelde paleontologie, neemt de tentoonstelling Fossils & fictions je mee op een spannende reis tussen de oorsprong van het leven en zijn toekomst. 

Door een selectie van specimens te presenteren, originelen en afgietsels te mengen, zal de tentoonstelling de ongelooflijke diversiteit van een verdwenen wereld laten zien door ons onder te dompelen in de lange geschiedenis van evolutie, die nog steeds wordt geschreven. Oude fossielen zijn waardevolle getuigen van het begrijpen van de veranderingen in het milieu en de uitdagingen waarmee we vandaag de dag worden geconfronteerd. 

De tentoonstelling spreekt ook op een speculatieve en inventieve manier tot de verbeelding. We ontdekken de originele creaties van beeldende kunststudenten van de ARTS²-school die verschillende media (tekenen, graveren, beeldhouwen, fotografie, 3D-modellering) hebben verkend om alternatieve menselijke en niet-menselijke evoluties voor te stellen. En stel je 'fossielen van de toekomst' voor: de voetafdrukken die de huidige soorten de komende miljoenen jaren zullen achterlaten... 

Op het kruispunt van kunst en wetenschappen, Fossils & fictions vragen ons over de vergankelijkheid van wezens en dingen, de wereld om te behouden en de toekomst om ons voor te stellen. 

Tentoonstellingen in hetzelfde museum