Groepen
Rolstoelgebruiker
Derrick Adams, Style variation 21, 2019

Derrick Adams, Style variation 21, 2019 

Sinds 2007 huist in een fraai gerenoveerd industrieel pand in hartje Brussel de verzameling hedendaagse kunst van Walter Vanhaerents.  

De VanhaerentsArtCollection is een hedendaagse familiale kunstverzameling die bestaat uit werken van het einde van de jaren 1970 tot vandaag. Hierdoor is het mogelijk om het werk van beloftevolle jonge kunstenaars te confronteren met dat van reeds gevestigde kunstenaars door wiens werk zij geïnspireerd werden. 
 
Het werk van Andy Warhol vormt het uitgangspunt van de verzameling. Als één van de belangrijkste kunstenaars van de tweede helft van de vorige eeuw heeft hij een sterke invloed gehad op tal van kunstenaars van de daarna volgende generaties. Zijn belang is dan ook merkbaar doorheen de verzameling, met name in het werk van onder meer Cindy Sherman, Barbara Kruger, Jenny Holzer of Allan Mc Collum. De collectie bevat echter niet alleen westerse (post-)pop art maar bestaat ook uit werk van haar Japanse tegenhanger, geïnspireerd door de mangacultuur, vertegenwoordigd door kunstenaars zoals Yoshitomo Nara, Takashi Murakami en Chiho Aoshima. 
 
Ook het werk van Bruce Nauman uit de jaren 1980 vormt een belangrijk ensemble binnen de collectie. Daarnaast bevat de verzameling werken van onder meer John Baldessari, Jeff Koons, Christian Boltanski, Franz West of Paul Mc Carthy. De jongere generatie is vertegenwoordigd door onder meer Matthew Barney, Ugo Rondinone, Tom Sachs en Thomas Demand. De VanhaerentsArtCollection ontwikkelt zich steeds verder met het oog op de meest actuele kunstscène. 

Tentoonstellingen