Audiogids
Bibliotheek
Groepen
Museumpass
Museumshop
TreM.a - Musée des Arts anciens du Namurois

TreM.a - Musée des Arts anciens du Namurois

Gehuisvest in een patriciërswoning uit de 18de eeuw en verborgen achter het stucwerk van de voorgevel dat beschermd is als uitzonderlijk erfgoed van het Waalse Gewest, vind je het TreM.a - museum voor oude kunsten. 

Het museum exposeert kunstschatten uit de middeleeuwen en de renaissance. Tussen de tentoongestelde meesterwerken, waarvan de oudste teruggaan tot de 12de eeuw, vind je onder meer de Kerkschat van de priorij van Oignies, één van de zeven wonderen van België, beeldhouwwerken van de Meester van Waha en schilderijen van Henri Bles die de Maasvallei vertegenwoordigen. 

Voor groepen, particulieren, gezinnen en scholen worden er mits reservering rondleidingen en animatie georganiseerd rond de permanente collecties, de Schat van Oignies en de tijdelijke tentoonstellingen. Kinderen kunnen ook hun verjaardag in het museum vieren! 

De zalen gewijd aan tijdelijke tentoonstellingen zijn volledig toegankelijk voor personen met een fysieke beperking. De permanente collectie is echter slechts toegankelijk via een trap met een tiental treden. 

Tentoonstellingen