Bibliotheek
Groepen
Kindvriendelijk
Museumpass
Vleeshuis

Museum Vleeshuis organiseert mobiele beiaardconcerten.

Sinds september 2006 pakt het Museum Vleeshuis uit met een nieuwe opstelling en een uniek thema: het muziekleven in de stad. Je ontdekt er de klanken van de stad, van oude speellieden, klokken in de toren, muziek in theaters en opera, in kerken, op kiosken en concertzalen, of binnenskamers. In het interieur van een heuse danszaal met een spelend dansorgel, volg je opeenvolgende dansmodes van 1800 tot nu.
Wie geïnteresseerd is in oude technieken krijgt zijn gading in de reconstructie van een oude klokkengieterij en een atelier voor koperblaasinstrumentenbouw. Helemaal uniek is de interactieve begeleiding van de bezoeker met kleine handcomputers. In het Museum Vleeshuis Klank van de Stad ga je echt op ontdekking door eeuwen muziek en dans in de stad.
De werkkamer van Wannes Van de Velde krijgt een nieuwe thuis in Museum Vleeshuis Klank van de Stad. De werkkamer kreeg een plek op de eerste verdieping van het Vleeshuis, met zicht op de omliggende smalle straten en de toren van de Sint-Pauluskerk. Naast muziekinstrumenten zijn er onder meer boeken, poesjepoppen, foto's, tekeningen en schilderijen te zien.

Tentoonstellingen