Audiogids
Beschermd momument
Bibliotheek
Erkend museum
Groepen
Kindvriendelijk
Museumpass
Museumshop
Restaurant
Rolstoelgebruiker
Maquette van Rome

Het Museum Kunst & Geschiedenis is de nieuwe naam voor het Jubelparkmuseum.

Er zijn musea die zó ongemeen ‘rijk’ zijn dat elke korte omschrijving hen schromelijk tekortdoet… Hier ga je van de verre prehistorie tot de 20ste eeuw, en van Zuid-Amerika naar Zuidoost-Azië. ‘Oudheid’ evoceert de beschavingen van Egypte, Mesopotamië, Griekenland en Rome. In ‘Kunstnijverheid’ krijg je de geschiedenis van de Europese sierkunsten. De niet-Europese beschavingen komen ruim aan bod met kunstvoorwerpen uit Micronesië, Polynesië, India, Zuidoost-Azië, China en pre-columbiaans Amerika. ‘Nationale Archeologie’ tot slot toont de eerste menselijke sporen in onze gebieden, tot de Merovingische periode. Elk ensemble bezit stukken van wereldformaat.

De immense maquette van het oude Rome was voor vele generaties het hoogtepunt van elk schoolbezoek aan het Museum Kunst & Geschiedenis in het Brussels Jubelpark.

Het Paviljoen der Menselijke Driften herbergt de grootste realisatie van de Antwerpse beeldhouwer Jef Lambeaux (1852-1908): het reliëf De Menselijke Driften. Het enorme witmarmeren werk werd geconcipieerd op het thema van het geluk en de zonden van de mensheid, gedomineerd door de Dood.

Tentoonstellingen