Groepen
Kindvriendelijk
Museumshop
Restaurant
Museum Hooge Crater

In glazen kasten bewaart men zeldzame militaire kledij van de troepen die in de Ieperboog hebben gevochten, ook worden met behulp van levensgrote taferelen het leven tijdens de Eerste Wereldoorlog zo natuurgetrouw mogelijk weergegeven. De taferelen gaan van Duitse bunkers naar Britse loopgraven en levensgrote paarden bereden door cavalerietroepen.

Het oorlogsmuseum huisvest verzamelingen van twee verwoede verzamelaars van oorlogsmateriaal uit de Eerste Wereldoorlog. De elkaar aanvullende verzamelingen omvatten enerzijds het zeer uitgebreide wapentuig uit de oorlog 1914-1918 en anderzijds de uniformen en uitrustingen van alle legers die de vier jaar durende veldslag hebben deelgenomen. In glazen kasten bewaart men zeldzame militaire kledij van de troepen die in de Ieperboog hebben gevochten, ook worden met behulp van levensgrote taferelen het leven tijdens de Eerste Wereldoorlog zo natuurgetrouw mogelijk weergegeven. De taferelen gaan van Duitse bunkers naar Britse loopgraven en levensgrote paarden bereden door cavalerietroepen.

Om het allemaal overzichtelijk te houden zijn de wapens en het andere materiaal per land en leger zorgvuldig gerangschikt en van kaartjes met uitleg voorzien. De verzameling op zichzelf is zeer interessant omdat veel van het tentoongestelde materiaal al van 1919, net na de oorlog in handen is van de familie De Smul, en werd overgedragen van grootvader op kleinzoon. Nu is deze collectie in het bezit van Niek Benoot. Sinds enkele jaren is er ook een tentoonstelling met divers materiaal opgegraven door The Diggers in de Yorshire Trench in Boezinge, één van de gevonden loopgraven is te zien in het museum. Voor de bezoeker die tijdens zijn rondwandeling in het museum bijkomende uitleg zou wensen, is er een kort historisch overzicht in verschillende talen te horen via de geluidsinstallatie.

Met een originele Ford T ambulance van 1916 en een replica van een Fokker DR1 is het Hooge Crater museum in staat om je onder te dompelen in het leven van een soldaat aan het front.